1. CIASTO I: Śliwki pokroić w kostkę, zalać wódką i odstawić na co najmniej 30 min. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku i dokładnie ucierać. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem i namoczone śliwki (razem z pozostałą wódką, której śliwki nie wchłonęły). Dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Wylać do formy (24×36), piec ok 50 min, w 180*. Po upieczeniu przekroić na dwa placki.
2. CIASTO II: Białka ubić z cukrem nas sztywno, dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem i kakao.
3. CIASTO III: Białka ubić z cukrem, dodać bułkę tartą, proszek do pieczenia i kokos.
4. CIASTO II i CIASTO III wykładać do formy naprzemiennie tworząc kratkę. Piec ok 30 min, w 180*.
5. MASA BUDYNIOWA: Połowę mleka zagotować, w pozostałym rozrobić obie mąki i cukier, wlać do gotującego się mleka. Ugotować budyń, ostudzić, zimny utrzeć z margaryną na puszystą masę, dodając cukru pudru do smaku.
6. MASA ŚLIWKOWA: Śliwki pozbawić pestek, zagotować, dodać g
alaretki i odstawić do stężenia
7. POLEWA: Wszystkie składniki polewy wymieszać i rozpuścić na małym ogniu, ewentualnie dodając wody jeśli polewa będzie zbyt gęsta. NIE GOTOWAĆ !!
8. PRZEŁOŻENIE: Polowa ciasta I – masa budyniowa- masa śliwkowa – ciasto czekoladowo-kokosowe – masa śliwkowa – masa budyniowa – druga połowa ciasta I – polewa